Wat je favoriete e-liquid zegt over wie je bent ( Deel II)

a year ago

Niet zo lang geleden deelden we e-liquids op in 9 categorieën en bespraken we wat je voorkeur voor een van de vijf voornaamste zegt over wie je bent, vandaag hebben we het over de volgende 4. kom alles te weten over zure, room-, drank- en nootaroma's

Niet zo lang geleden deelden we e-liquids op in 9 categorieën en bespraken we wat je voorkeur voor een van de vijf voornaamste zegt over wie je bent, vandaag hebben we het over de volgende 4. Dus zijn zure, room-, drank- of nootaroma's een van je favoriete smaken? Lees dan hier wat dat (hoogstwaarschijnlijk) wil zeggen.

Zure smaken

Bittere en veel zure smaken worden aangeboren afgewezen. Deze aangeboren neigingen kunnen later echter worden gewijzigd door pre- en postnatale ervaringen. Bestanddelen van smaak, gedetecteerd door het reuksysteem. Deze vroege ervaringen bepalen de weg voor latere voedselkeuzes en zijn belangrijk bij het vaststellen van levenslange voedingsgewoonten.

Hoewel zure smaken zelden de meest geprefereerde smaak is, ben als liefhebber ervan, meer geneigd om attent en rationeel te zijn. Uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen bleek dat mensen die de voorkeur geven aan zure smaken ook meer openstaan voor nieuwe stimuli en heel creatief kunnen worden als ze hun neiging tot rationalisatie weten te beheersen. Hoewel ze ook erg kritisch en hard kunnen worden voor de anderen, omdat ze hoge eisen stellen.

Liefhebbers van zure smaken dragen dus een medaille met twee kanten.

Room smaken

Klinisch psycholoog Dr. Ramani Durvasula heeft onlangs een observationele studie bij 1000 mensen uitgevoerd. Het onderzoek beoordeelde tal van gemeenschappelijke persoonlijkheidsstijlen en psychologische kenmerken en zocht naar corelaties in hun smaakvoorkeuren.

Onder de mensen met een voorkeur voor melkhoudende smaken. Uit het onderzoek kwam naar voor dat mensen met deze voorkeur graag de bitterheid van het leven verzachten zoals ze de bitterheid van koffie verzachten. Verder waren ze genereus met hun tijd, zullen ze geen kans laten liggen om andere mensen te helpen
maar kunnen ze soms té betrokken worden bij het leven van anderen en zorgen ze niet altijd goed voor zichzelf. Maar het zijn vooral open boeken met een hart van goud.

Liefhebbers van room en melk smaken doe je waarschijnlijk heel veel moeite voor de mensen die je graag hebt en draag je hun zorgen alsof het de jouwe zijn.

Drank aroma's

Wanneer je meestal drank aroma's zoals coal, red bull of zelfs pina colada, betekent dit waarschijnlijk dat je jong van geest bent en geniet van zorgeloos plezier.

Uit een studie gepubliceerd in Journal of Happiness Studies bleek dat de consumptie van frisdrank positief gecorreleerd was met het risico van overgewicht, maar negatief gecorreleerd met ongeluk. Met andere woorden,  frisdrank maakt ons dikker, maar wel gelukkiger. Goed nieuws dus fanatieke drankaroma vapers die gelukkiger worden, maar niet dikker.

Nootaroma's

Er zijn verschillende noten met verschillende karakteristieke smaken, we gaan over de meestvoorkomende en wat ze zeggen over wie je bent:

Pindanoot - Je bent een beetje saai, en je weet het, maar daar ben je in orde mee. Je motto is: "Ik probeer gewoon de dag door te komen." Je houdt van dieren en bent heel loyaal aan je vrienden.

Honey Roasted Peanut - Je kleed je graag op om uit te gaan in de stad! Jij bent het feest en uiterlijk is erg belangrijk voor je. Al je vrienden komen naar je voor advies over mode en imago.

Kokosnoot - Je spreekt in onsamenhangende zinnen, je gebruikt het woord "bruur" veel, je favoriete shirts zijn gebatikt en je houdt ervan om de ganja te roken, wat dat ook is.

Pistache - Je hebt een sterke werkethiek. Je weet wat je wilt en je stopt niet totdat je het begrijpt! Hoewel je misschien denkt dat je niet veel geduld hebt, heb je meer dan je beseft.

Amandelen - Je bent slank, soepel en sexy. Je zit er altijd bovenop en geniet van het leven. Andere mensen worden van nature naar je toe getrokken. Je houdt van flirten en plezier maken.

Hazelnoot - Je bent creatief en hebt innovatieve ideeën. Je houdt ervan om de hele nacht wakker te blijven en je drinkt veel thee of koffie. Mensen kijken er naar je op.

Kastanjes - Je houdt van de vakantie en de winter is je favoriete seizoen. Je houdt van kampvuurtjes en gezelligheid. Je bent heel vriendelijk en al je vrienden houden van je en ondersteunen je.

Hiermee sluiten we dan ons overzicht af! Hebben we jouw favoriete smaak over het hoofd gezien? Laat het ons weten op hello@hexavapor.com!  

Comments