Stoppen met roken zonder bij te komen

a year ago

We weten allemaal dat roken slecht is voor uw gezondheid. Helaas kiezen veel vrouwen ervoor om bewust deze risico's te negeren en te blijven roken omdat ze bang zijn om aan te komen wanneer ze stoppen.

1/10 van de rokende vrouwen blijft dit doen omdat ze bang zijn om aan te komen

Rokers zijn bang voor de gewichtstoename na het opgeven van hun sigaret

We weten allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid. En dat kan je niet meer ontkennen, aangezien duizenden posters, tv-commercials, posters en dokters je ons continue aan de gevolgen van roken herinneren. Helaas kiezen veel vrouwen ervoor om bewust deze risico's te negeren en blijven ze roken omdat ze bang zijn om aan te komen wanneer ze zouden stoppen met roken.

Volgens een recente studie gepubliceerd in WebMD Magazine blijven sommige vrouwen roken omdat ze bang zijn om aan te komen. Toonaangevende auteur Ce Shang van de Universiteit van Illinois in de buurt van Chicago zei dat de gedachte, dat roken je slank houdt, bij zeer veel rokers nog enorm hard leeft. Shang maakte bekend dat uit een onderzoek bij 10.000 rokers duidelijk was dat vrouwen in het bijzonder een ernstige fobie hadden om aan te komen.

Hoewel vrouwen vandaag 10% meer anti-rook campagnes te zien krijgen, zijn velen nog steeds bang om de stap te zetten om effectief te stoppen. Deze nieuwe informatie is zonder meer een eye-opener voor beleidsmakers. "Beleidsmakers moeten rekening houden met de bezorgdheid over gewichtstoename en daarmee de effectiviteit van bestaand beleid om stoppen met roken te bevorderen," zei Shang.

Het is immers nooit de moeite waard om je gezondheid te riskeren om af te slanken. Roken is gevaarlijk, maar het is nu eenmaal een feit dat rokers die de sigaret achterlaten gemiddeld 5 kg bijkomen in het eerste jaar na hun laatste sigaret.

Wat kan je doen om te voorkomen dat je zwaarder wordt na het stoppen?

Als reactie op Shang publiceerde een internationale groep gezondheidsonderzoekers een artikel dat hoop geeft: Vapen kan een manier zijn voor rokers om dit probleem te vermijden. Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift "Nicotine & Tobacco Research", en draagt de titel: "Kan vapen een nieuw wapen zijn in de strijd tegen de kilos?"

De auteurs leggen uit dat aan de ene kant nicotine de eetlust onderdrukt en aan de andere kant het metabolisme verhoogt. Veelvoorkomende rookstopmiddelen, zoals varenicline of bupropion medicijnen, helpen rokers niet om extra kilo's te vermijden nadat ze zijn gestopt.

De wetenschappers zeggen verder dat nicotinevervangende therapieën rokers net zo veel helpen stoppen als e-sigaretten, maar vapen heeft een groot voordeel. Het nicotinegehalte in e-sigaretten is veel gemakkelijker te reguleren en te bepalen dan in farmaceutische producten zoals kauwgom en pleisters.

Hoe gearomatiseerde nicotine-e-liquids cravings kunnen tegengaan

Veel vapers hebben geleidelijk het nicotinegehalte in hun e-sigaretten verlaagd totdat ze slechts minimale hoeveelheden of geen nicotine meer consumeren.

"Je kan het nicotinegehalte veranderen. Dus om te stoppen met roken, kan je bijvoorbeeld beginnen met een liquid met een hoger nicotinegehalte en dan geleidelijk overgaan op e-liquids met kleinere hoeveelheden. Dit is veel gemakkelijker dan met kauwgom of patches, wat waarschijnlijk helpt bij het behouden of afvallen ", zegt co-auteur Linda Bauld van The Guardian.

Ze merkt ook op dat de verscheidenheid aan smaken in e-liquids kan dienen als een alternatief voor snacken. Vapers zeggen vaak dat snoep en dessertaroma's ervoor zorgen dat ze de echte verleidingen niet opeten. Het is logisch dat hoe verder een roker weggaat van het roken van tabak, hoe beter zoete en fruitige vloeistoffen smaken.

Vandaag, na maandenlang onderzoek, koos HEXA voor de volgende 6 hoogwaardige smaken in 20 & 10 mg nicotine, ontworpen voor een comfortabele overgang van conventionele sigaretten naar dampen. Deze zijn: Tabak, Menthol, Tabak-menthol, Blueberry, Dewy's Mango & Dewy's Raspberry Frost.

Binnenkort lanceren we nog meer nieuwe smaken (ook in samenwerking met andere merken) en nog lagere nicotinepods , zodat ook HEXA de strijd tegen cravings en ongezonde gewichtstoenames kan voortzetten.

Comments