Kunnen e-sigaretten rookmelders activeren? Het beslissende antwoord.

a year ago

Tom en James van e-cigarette direct zochten uit of een rookmelder daadwerkelijk afgaat wanneer je aan het vapen bent. In het artikel staan de meest voorkomende rookmelders en hoe ze reageren bij damp.

Toen South West Airlines vlucht 3654 vertrok van Ft. Lauderdale, Florida, verwachtte niemand problemen. Maar één passagier leed aan ontwenningsverschijnselen van nicotine. Halverwege de vlucht sloop hij weg naar de toiletten om te vapen.


Toen South West Airlines vlucht 3654 vertrok van Ft. Lauderdale, Florida, verwachtte niemand problemen.

Maar één passagier leed aan ontwenningsverschijnselen van nicotine. Halverwege de vlucht sloop hij weg naar de toiletten om te vapen.

Kort nadat hij, samen met de rest van de passagiers, een enorme schok had toen de brandalarmen van het vliegtuig afgingen, werd de piloot ertoe gedwongen een noodlanding te maken.


Kan vapen gewone rookmelders activeren?

Sommige mensen zullen je vertellen dat damp geen rookalarm kan veroorzaken - dat werd me zelfs verteld door een branddeskundige bij het onderzoeken van dit artikel.

Tom en James van e-cigarette direct wilden weten of vapen brandalarmen kunnen activeren, dus besloten we damp rechtstreeks in een brandalarm te blazen. Dit is wat er gebeurde:

Dat is een beetje extreem. In het bovenstaande voorbeeld blies Tom direct in een rookmelder. Ik vape thuis de hele tijd en heb nog nooit zelf een alarm doen afgaan.

Volgens Alan Morgan van St Davids Fire, zou zelfs een beetje sigarettenrook geen moderne brandalarmen moeten veroorzaken, die zijn ontworpen om valse alarmen te voorkomen.

Niettemin, als je je e-sigaret binnenshuis gebruikt, of nog erger in een vliegtuig (alsjeblieft niet - de gevolgen kunnen ernstig zijn, zoals Rory Sutherlend ontdekte toen hij een nacht in de gevangenis in Qatar doorbracht), is er een kleine kans dat uw e-sigaret een alarm kan activeren - vooral als u grote wolken blaast!

(En in feite, als je een beetje afwezig bent zoals ik, is het misschien de moeite om je e-sigaret buiten bereik te houden als je in een vliegtuig zit!)

Welke soorten brandmelders zijn kwetsbaar voor damp?

Er zijn verschillende soorten brandmelders, en sommige zijn meer geneigd om te worden afgegaan dan andere.

Ionisatie: Gevoelig voor kleine rookdeeltjes. Ze maken gebruik van twee elektrisch geladen radioactieve platen. Wanneer rookdeeltjes het brandalarm binnenkomen, verstoren ze de elektriciteit tussen de platen, waardoor het alarm afgaat. Dit was het type dat werd gebruikt in het kleine experiment!

Optische alarmen: Optische alarmen werken door infrarood licht te stralen. Wanneer rookdeeltjes het rookalarm binnenkomen, zorgen de deeltjes ervoor dat het infraroodlicht op een lichtdetector wordt verspreid die het alarm in werking stelt.

Hittemelders: Deze worden in keukens gebruikt en zullen waarschijnlijk geen damp detecteren, omdat ze eerder reageren op warmte dan op rook.

Toen we met Zuid-Wales Fire and Rescue Service spraken, vertelden ze ons dat optische alarmen het type zijn dat het meest waarschijnlijk wordt veroorzaakt door elektronische sigarettenrook, hoewel, zoals ons kleine experiment toonde, ook ionisatie-alarmen kunnen worden geactiveerd.

Hoe waarschijnlijk is het dat uw elektronische sigaret een brandalarm veroorzaakt?

Gelukkig zijn meldingen van elektronische sigaretten die brandalarm veroorzaken zeldzaam. Rookmelders zijn ontworpen om rook te detecteren en elektronische sigaretten produceren damp. Bovendien verdwijnt damp veel sneller dan rook.

Men denkt echter dat het gebruik van PG en smaakstoffen grotere deeltjes creëert dan de gemiddelde stoom uit een ketel. En volgens de Universiteit van Ohio kunnen mistmachines, die ook propyleenglycol bevatten, ook brandalarmen activeren.

Het is dus onwaarschijnlijk dat het gemiddelde brandalarm afgaat, maar nog steeds mogelijk.

Is het veilig om te vapen in een hotelkamer?

Hotels verschillen in vape-beleid - sommige verbieden uitdrukkelijk vapen, terwijl anderen geen vape-beleid hebben. (Als een hotel pro-vapen, is het misschien een goed idee om het te ondersteunen).

Maar hotels hebben vaak gevoeliger vape-alarmen dan je standaard kantoor- of huisalarm. En toen Tom van e-cigarrete direct in een Premier Inn aan het vapen was, merkte hij dat het rookalarm rood begon te knipperen.

Ondertussen zette een arme Reddit-commentator zijn hotel alarm om 7 uur 's ochtends af, maakte het hele hotel wakker en werd gevraagd om een ​​boete van $ 200 te betalen.

Dus als je in je hotelkamer gaat dampen, is het een goed idee om op te merken waar het alarm is en je e-sigaret op een veilige afstand ervan te gebruiken - of, als je grote wolken blaast, door een open raam.

Zal uw e-sigaret een rookmelder in een vliegtuig activeren?

Brandmelders in vliegtuigen zijn extreem gevoelig. De meeste, zo niet alle luchtvaartmaatschappijen, staan ​​u niet toe standaard e-cigs in vliegtuigen te gebruiken (hoewel sommige luchtvaartmaatschappijen wel damploze versies verkopen).

Zoals we eerder hebben gezien, hebben sommige mensen een nacht in de gevangenis doorgebracht voor het gebruik van een e-sigaret op Qatar Airways. Dat was een extreem voorbeeld, maar je e-sigaret zou gemakkelijk in beslag kunnen genomen worden, je zou een flinke boete kunnen krijgen of zelfs aan een no-fly lijst kunnen worden toegevoegd. In het VK mag je ook niet op de meeste treinen of bussen verdampen (een uitzondering is South Eastern Railways).

Heb je ooit een brandalarm laten afgaan met een e-sigaret, of ken je iemand die dat wel heeft gedaan? Laat het ons weten in de reacties.Comments