Hoe de pod-systemen van 2019 onze manier van denken over vapen zullen veranderen

a year ago

13 jaar nadat de e-sigaret zoals wij die nu kennen, is ontwikkeld, nemen pod-systemen de markt over, maar wat is hun ware potentieel? Ontdek het hier

Weet je wanneer de eerste smartphone ooit werd uitgebracht? Het antwoord zou je kunnen verbazen, maar smartphones zijn al sinds 1994 in consumentenhanden (!). Ik weet het, wie had gedacht dat ze al een kwart eeuw bestaan?

Het grootste keerpunt voor de wereldwijde doorbraak van de smartphone was de introductie van de eerste iPhone in 2007, sinds haar debuut, 13 jaar na IBM's 'Simon Personal Communicator', neemt het aantal smartphones in de omloop elk jaar exponentieel toe met de helft van de wereldbevolking die nu al mobiel is verbonden.

We zien dit nu ook in de vape- en e-sigaretindustrie, de hedendaagse e-sigaret werd gecreëerd in het midden van de jaren 2000 en enkele tientallen jaren later introduceerde JUUL Labs zijn pod-apparaat, dat nicotinezouten uit tabaksbladeren verpakt in cartridges voor eenmalig gebruik. JUUL werd eind 2018 de populairste e-sigaret in de Verenigde Staten met een marktaandeel van 75% en deze statistieken gingen niet onopgemerkt voorbij.

JUUL zag zijn marktaandeel toenemen met meer dan 50% in een paar maanden tijd in de VS © bron: https://truthinitiative.org/news/behind-explosive-growth-juul

Na 4 maanden in 2019 heeft JTI  zijn Logic compact en BAT zijn Vype gelanceerd, vond JUUL  zijn weg naar de EU (met een beetje hulp van Altria), lanceerde HEXA  haar V2.0 en SMOK zijn NOVO. Om er maar enkelen van de tientallen podsystemen van de afgelopen maanden op te noemen.

Waarom zien we tegenwoordig steeds meer pod-systemen op de markt?

Podsystemen zijn al een tijdje op de markt, maar de reden waarom we steeds meer van deze apparaten op de markt zien komen heeft allereerst te maken met de populariteit van de recentere nicotinezouten. Nicotinezouten geven een zeer bevredigende mond-tot-long- of "sigaretachtige" damp, waardoor het nogal verschillend is in delivery in vergelijking met de in e-liquids vaker gebruikte freebase nicotine .

Verder zijn pod-systemen een geweldige manier om met vapen aan de slag te gaan, omdat het niet de vaardigheden en kennis vereist die vaak voorkomen bij vapende hobbyisten. Je plaatst de pod gewoon in de batterij en neemt een trekje. Hun gebruiksgemak trekt veel mensen aan die een eenvoudige elektronische oplossing willen om hun sigaretten te vervangen.

Ten slotte zijn  pods uniek voor hun batterijen. In geval van gesloten pod systemen betekent dit voor organisaties met een goed podsysteem dat ze onmiddellijk worden beloond met een terugkerend klantenbestand. Dit voordeel wordt dan ook ten volle benut. Veel van deze organisaties prijzen hun apparaten goedkoper dan de meeste vapors, waardoor de barrière wordt verlaagd om het te testen, terwijl de liquid houdende pods een stuk hoger geprijsd zijn in vergelijking met flesjes liquid.

Kortom, pod-systemen kunnen en sleutelrol spelen in het aantrekken van een breder publiek naar de voordelen van vapen en tegelijkertijd bieden ze de merken een zeer winstgevend bedrijfsmodel.

Hoe Pod-systemen de Europese vape markt zullen vormgeven

In een aantal maanden tijd zag JUUL haar verkoop als percentage van alle e-sigaret verkopen exponentieel stijgen van 24 naar 75%, waarmee ze ¾de van de volledige e-sigarettenmarkt in de VS veroverde, waar één op de twintig mensen nu e -sigaretten gebruiken.

Hoewel e-sigaretten op dit moment minder populair zijn in vergelijking met conventionele brandbare sigaretten, vooral in Europa, voorspelt Wells Fargo Securities LLC een mogelijke verschuiving binnen de 10 jaar.

In two years, e-cigarettes could trump the sale of combustible cigarettes ©source: https://www.hsph.harvard.edu/magazine/magazine_article/the-e-cig-quandary/ 

Een voorspelling die niet onopgemerkt bleef door tabaksgiganten die hun  afdekken steeds meer inzetten op de e-cig-markt. Dit door zowel aandelen te nemen in bestaande e-sigarettenbedrijven of door hun eigen e-sigarettenproduct op de markt te brengen. Deze producten zijn voornamelijk, je raadt het al, pod-systemen.

Hoewel we dieper in kunnen gaan op de manier waarop ze de markt betreden blijft het een feit dat hun enorme budget en gevestigde distributiekanalen de omschakeling daadwerkelijk zullen bewerkstelligen en dat podsystemen binnenkort het leeuwendeel van de Europese vapenmarkt zullen verwerven.

Wat de branche-experts te zeggen hadden over pod-systemen

We spraken met Atakan Erik Befrits, bestuursvoorzitter van de New Nicotine Alliance Sweden. Toen we hem vroegen naar pod-systemen, was dit wat hij te zeggen had.

Hoog efficiënte pod-systemen, die helaas hoge nicotine houdende vloeistoffen vereisen om goed te kunnen functioneren, zullen de komende jaren een zeer prominente positie innemen in rokers die overstappen van sigaretten. Gerandomiseerde gecontroleerde studies met betrekking tot de huidige lagere nicotine (EU - 20 mg vs. VS - 55 mg) systemen in de EU kunnen zeer teleurstellend en problematisch zijn voor regelgeving.  Als dat gebeurt, zal dit een directe consequentie zijn van de suboptimale voorschriften waarvoor de vaping gemeenschap en veel deskundigen reeds waarschuwden al in de consultatiefase die voorafging aan de huidige TPD.

Ik ben echter nog steeds hoopvol dat er verandering kan komen met de herziening die is vastgesteld voor 2021, dat deze minimaal 36 mg maar liefst 50 mg zal toestaan.

Ik ben van mening dat dit een absolute noodzaak is, vooral voor gesloten pod-systemen omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn maar een laag rendement hebben, terwijl ze anderzijds de veiligheidsrisico's voor kinderen met betrekking tot het per ongeluk innemen van e-vloeistof verder verminderen.

Een belangrijke overweging om in gedachten te houden is echter is het potentieel dat gesloten pod-systemen hebben in het vestigen van een situatie die bevorderlijk is voor aanhoudende beperkende of zelfs strengere regelgeving over tank-systemen.

Het voortzetten van de huidige trend naar overijverige regelgeving, dat op dit moment een reëel risico lijkt te zijn, zal zonder enige twijfel het meest uitgesproken negatieve effect hebben op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen die snel tabaksvermindering nodig hebben.

Wat op hun beurt een situatie creëert waar een welgestelde en arrogante westerse denkwijze enorme grote en veel kwetsbaardere en verafgelegen bevolkingsgroepen achterlaat en opnieuw aan het kortste eind laat trekken. zegt Atakan.

Dus met de stijgende populariteit van pod-systemen, de omzetevolutie van JUUL in de VS en 's werelds toonaangevende tabaksorganisaties die allemaal zwaar investeren in hun eigen systemen, kunnen we concluderen dat pod-systemen het potentieel hebben om de vape markt voorgoed te transformeren, terwijl ze ondertussen hoe we vandaag denken over vapen volledig zullen veranderen omdat ze de strijd tegen conventionele sigaretten kunnen leiden.

Hoewel het belangrijk is om de mogelijke negatieve effecten van pod-systemen voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in gedachten te houden, zal de mogelijkheid om hun volledige potentieel te benutten afhangen van hoe de EU de huidige set van TPD-regels voor zowel pod- als tanksystemen zal herzien.

Comments