Verschillende studies zijn het eens, e-sigaretten zijn de beste manier om te stoppen met roken

a year ago

Meer en meer studies ontdekken dat vapen de meest effectieve manier is om te stoppen met roken. Recent bevonden onderzoeken, gepubliceerd in de EU, het VK en de VS, dat vapen niet alleen helpt bij stoppen met roken, maar waarschijnlijk ook de meest effectieve manier is.

Meer en meer studies ontdekken dat e-sigaretten de meest effectieve manier zijn om te stoppen met roken.

Onlangs werden drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd in de EU, het VK en de VS, waarin wordt bevestigd dat het gebruik van e-sigaretten niet alleen helpt bij stoppen met roken, maar waarschijnlijk ook de meest effectieve manier is. De Britse studie van University College London werd geleid door Emma Beard en gebruikt gegevens van de Smoking Smoking Study van prof. Robert West. De tweede studie werd uitgevoerd aan de Universiteit van Californië in San Diego. De derde was een samenwerking van Griekse, Engelse en Franse universiteiten en werd uitgevoerd bij 27 460 Europese burgers.

Vapers laten sigaretten voor altijd achter

Het consumeren van e-sigaretten heeft een gunstige invloed op de kans op stoppen met roken, zo bleek uit de Britse studie. Hoewel niet is vastgesteld dat het aantal vapers dat stopt met roken hoger is, zullen vapers waarschijnlijk het meest succesvol zijn in sigaretten voorgoed achter te laten.

Ongeveer 180.000 Britten zijn op lange termijn gestopt met roken door e-sigaretten te gebruiken. Interessant is ook dat de reguliere consumptie van e-sigaretten door mensen die nog nooit hebben gerookt, erg laag blijft, het gaat over minder dan één procent.

"Onder degenen die proberen te stoppen, heeft het gebruik van e-sigaretten sinds kort het gebruik van de door de FDA goedgekeurde geneesmiddel therapieën overschreden."

De onderzoekers van California's San Diego University hebben gedurende een periode van twee jaar naar rokers gekeken. Sommigen van hen hebben geen e-sigaretten gebruikt, sommigen voor een bepaalde tijd en anderen gebruikten het gedurende de hele tijd. Ze ontdekten dat degenen die de hele tijd e-sigaretten hebben gebruik niet alleen vaker geprobeerd hebben om te stoppen, ze hadden ook een veel hoger slagingspercentage.

Minder dan 16 procent van de andere groepen kon meer dan drie maanden stoppen met roken. Daarentegen kon 42% van de lange termijn vapers meteen stoppen. De onderzoekers concluderen:

"Van degenen die proberen om te stoppen met roken, is het aantal dat gebruik maakt van e-sigaretten als hulp een stuk hoger dan het aantal dat gebruik maakt van de door de FDA goedgekeurde stoppen-met-roken medicijnen."

De onderzoekers van de Europese Unie hebben een representatief staal van 27.450 Europeanen uit 28 landen onderzocht om de prevalentie van het gebruik van elektronische sigaretten en de gemelde veranderingen in de rookstatus als gevolg van e-sigaretten te beoordelen. Ze concludeerden dat:

"Het gebruik van e-sigaretten in de Europese Unie lijkt grotendeels beperkt te zijn tot huidige of voormalige rokers, terwijl het huidige gebruik en nicotinegebruik door mensen die nooit hebben gerookt, zeldzaam is. Meer dan 35% van de ondervraagde huidige e-sigaret gebruikers meldden te zijn gestopt met roken. "

De E-sigaret als een legitiem rookstopmiddel

Voor degenen die denken dat e-sigaretten niet werken als rookstopmiddel, is de Meta-Review-studie van Stanton Glantz een goed argument. Het is waarschijnlijk de bekendste studie over het onderwerp en het beweert dat vapen, de slaagkans van stoppen met roken verlaagt.

Deze studie werd grotendeels afgewezen door deskundigen vanwege hun talrijke methodologische fouten. Dit belette echter niet dat Anti-vaping groepen het als een belangrijke bron bleef identificeren. Er zijn veel redenen geweest om aan deze studie te twijfelen, maar er komen elke maand nieuwe onderzoeken uit die de conclusies van het onderzoek tegenspreken.

Voorstanders van e-sigaretten, zoals wij, kunnen zoveel goed ontworpen onderzoeken gebruiken als we kunnen vinden om sceptici en wetgevers te overtuigen, ze zullen altijd bang blijven voor het onbekende. Hoewel de toegang  tot vape producten voor rokende volwassenen hen helpt om te stoppen met roken, wat resulteert in een verbetering van de algehele gezondheid en dus een vermindering van de kosten voor gezondheidszorg (en lagere belastingen), is het een werk van lange adem.

Hoe meer bewijzen we vinden over de voordelen van vapen, hoe moeilijker het is voor tegenstanders en grote tabakslobbyisten om e-sigaretten zoals HEXA aan te vallen, wat we van plan zijn te blijven doen tot het onweerlegbare gevaar van roken iets uit het verleden is.

Comments